Тази торта с месо непременно ще хареса на хората, които уважават кулинарните шедьоври! Гарантирам ви, че ще стане хит на всяка трапеза! Просто не мога да ви кажа с две думи каква вкусотия се получава. Трябва да опитате!
За слоя с месото
Кайма (свинско или смес + телешко) – 800 грам
Лук – 1 глава
Средината на хляба (две големи филии)
Половин кубче бульон (телешки ребърца), разтворен в 3 супени лъжици вода.
Подправки (сол и черен пипер – на вкус)
За зеленчуковия слой
Чушки (червени) – 3 бр
Свински бекон – 100 грама
Лук – 1 глава
Соев сос – 2 супени лъжици
Черен пипер – смлян, една щипка или на вкус
Чесън – 3 скилидки
За картофеното пюре
Картофи – 800 гр
Сметана течна (или мляко) – 3-4 супени лъжици
Яйчен жълтък – 2 бр. варени
Масло – 2 супени лъжици
Подправки (сол, черен пипер)
Инструкции
Червените чушки изпичаме, обелваме и изчистваме от семената. Нарязваме на много ситно или минаваме с пасатор заедно със сол, черен пипер и олио 1 ч.л.
Ситно нарязваме лука или минаваме на ренде. Беконът също на ситно.
Задушаваме лука в олио или зехтин, заедно с бекона, добавяме пюрето от чушки и соевия сос. Гответе 5 минути на средна температура.
Сосът не трябва да бъде прекалено рядък, защото ще изтече. Нужна ни е гъстота като лютеница.
Каймата се смесва със средата на хляба, нарязания лук, сол и черен пипер и бульона. Сместа не трябва да бъде суха, а гъвкава. Оформете 4 големи шницела от готовата смес с каймата и ги изпържете в тиган с олио, като предварително ги напляскате с брашно, както се правят кюфтета.
Междувременно трябва да сварим и картофите, от които ще направим пюре за украса на нашата торта с месо.
Обелваме картофите, нарязваме на две или четири и варим до омекване, Прецеждаме водата и бързо мачкаме с пасатор, като добавяме млякото, солта, жълтъците, маслото и черен пипер. По този начин ще имаме много пухкаво пюре.
Започваме да сглобяваме тортата, като най-отдолу слагаме шницел от месо, следва зеленчуков слой, а най-отгоре пак завършваме с шницел. Така имаме 4 шницела и 3 пласта зеленчуково пюре. Накрая намазваме от всички страни с картофеното пюре и украсяваме отгоре с розички, магданоз и каквото ни харесва. На снимката украсата е от топчета варено червено цвекло, но вие можете да сложите тънки ленти от червена чушка.
Поднесете тортата с усмивка и зарадвайте близките си и гостите с това невероятно кулинарно творение.
Categories: Рецепти
0 коментара:
Публикуване на коментар