Posted by jinson on 4:08 No comments









Необходими Съставки

  • агне - 1 бр. малко цяло
  • масло
  • зехтин
  • черен пипер
  • сол
  • портокали - 1 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • мащерка
  • кимион
  • чесън - 4 скилидки


Начин на приготвяне

Изстисква се сокът на лимона и портокала. Чесънът се надробява на колелца. 

Агнето се посолява добре. Върху агнето се правят дупки или разрези с нож и се слагат вътре колелцата чесън. Агнето се поставя в голяма тава и се залива със сока от лимон и портокал. Поръсва се по вкус с мащерка, черен пипер и кимион. Покрива се добре с фолио и се оставя на хладно за една нощ. 

След това се изкарва от марината, слага се в тава за печене, маслото се оставя при стайна температура да омекне и се маже агнето отгоре. 

Добавя се 2-3 водни чаши вода, зехтин и се покрива с фолио. Пече във фурна на на 200 градуса.
Categories:

0 коментара:

Публикуване на коментар