Необходими Съставки
- агне - 1 бр. малко цяло
- масло
- зехтин
- черен пипер
- сол
- портокали - 1 бр.
- лимони - 1 бр.
- мащерка
- кимион
- чесън - 4 скилидки
Начин на приготвяне
Изстисква се сокът на лимона и портокала. Чесънът се надробява на колелца.
Агнето се посолява добре. Върху агнето се правят дупки или разрези с нож и се слагат вътре колелцата чесън. Агнето се поставя в голяма тава и се залива със сока от лимон и портокал. Поръсва се по вкус с мащерка, черен пипер и кимион. Покрива се добре с фолио и се оставя на хладно за една нощ.
След това се изкарва от марината, слага се в тава за печене, маслото се оставя при стайна температура да омекне и се маже агнето отгоре.
Добавя се 2-3 водни чаши вода, зехтин и се покрива с фолио. Пече във фурна на на 200 градуса.
Categories: Рецепти
0 коментара:
Публикуване на коментар