Една традиционна българска рецепта, която трябва да опитате поне веднъж, пише готвач.бг
Необходими Съставки
картофи – 1, 5
масло – 125 мл краве, може и растителна мазнина
лук – 200 г кромид
черен пипер – млян, на вкус
сол – на вкус
яйца – 1 – 2 броя
сирене – 150 – 200 г
кисело мляко – за поднасяне
Начин на приготвяне Обелете, измийте картофите и ги настържете на едро ренде, като ги посолите на вкус. Сложете леко да се запържи в 1/2 от сгорещеното масло ситно нарязаният лук и добавете настърганите картофи. Овкусете с млян черен пипер и разбъркайте добре. Снемете от котлона и разбъркайте с разбитите яйца и сиренето. Сместа се разбърква добре и се изсипва в тавичка. Отгоре се нареждат филийки масло и се пече до приятен загар в умерено загряна фурна.
Източник: blitz.bg
Categories: Рецепти
0 коментара:
Публикуване на коментар